Zavřete oči a představte si žraloka na rok zakopaného pod zem a pro lepší konzervaci denodenně zkrápěného ranní močí, dále ovčí hlavu vařenou, ze které největší pochoutkou jsou čersvě vykulené oči. A co třeba ovčí vnitřnosti pěkně všechny rozmixované a do tlačenky zabalené? Sušená ryba z toho vychází asi nejlíp. Zkrátka všechno se musí spotřebovat, ani chlup nesmí upadnout na zem. To vám byla ale enviromentální civilizace. Kdo z nás by na tohle měl žaludek? To si radši koupíme fairtraide čokoládu (stejně jako většina islandíků) a hned je nám líp, že jsme udělali něco pěknýho pro svět.
Jo, tak todle všechno jsme mohli ochutnat, todle všechno si každoročně připomínají. Ještě jsem nepotkala islaďana, který by to měl rád, ale tradice je tradice. Jsou na ní pyšní asi jako my na Velikonoce. Nekupují Velikonoční beránky, ale ovčí hlavy. Konzum světem vládne. Za pusu, všechno koupíš v Bonusu. Tak je celý měsíc čeká chudáky stále stejná večeře nebo měsíc půstu.
Jak je vidět na obrázku, i my jsme to pojali komerčně. Za naší ochutnávku jsme si řádně zaplatili a tak každý ulovil, co se nejvíc dalo, nejvíc na oběr šlo asi pivo, který bylo zahrnutý v ceně. Co zbylo k snědku nesnědeného se pěkně sesunlo do koše a hurá se najíst něčeho 'pořádnýho.' (Pizza objednaná na závěr všem srovnala pH v ústech.)
Tak ať se vám hezky produktivně a nehladově pracuje...
Božínku a my v Belgii jsme ohrnovaly frňáky nad šnekama.......
OdpovědětVymazatCo máš? Vinca by si pošmák. Ten žralok zní lákavě...
OdpovědětVymazat